handpan leren spelen

 Ik geef les op handpan bij mij thuis in Oss,

  • op alle doordeweekse ochtenden
  • op maandag-, dinsdag- en donderdag middag
  • op twee weekend dagen in de maand, een zaterdag en een keuze dag [liever niet meer ivm tijd voor mijn gezin]
  • Je hoeft geen ervaring te hebben met het bespelen van een muziek instrument om handpan te kunnen leren spelen.
  • Je hoeft ook geen eigen instrument te hebben om je de belangrijkste beginselen eigen te maken. Tegen de tijd dat je een instrument hebt kun je de lessen nog wel boven halen, zo super ingewikkeld is het namelijk in beginsel niet. Met vier lessen kom je al heel ver, leert de ervaring.
  • Als je een eigen instrument hebt breng het dan ook mee. Daar ben je mee vertrouwd en dat speelt fijner.
 Lees beneden ook over twee lessen op een dag nemen, dat is wel zo handig als je van ver komt.
 

   Een instrument huren kan ook.
 
  ( lees meer over de hier getoonde deco rand )

Wil je zonder eigen instrument toch serieus oefenen dan kun je ook een tongue drum huren voor de duur van de cursusVoor 10 euro per week kun je al ontdekken of je handen willen wat jij wil.
Voor 20 euro per week heb je RAV in huis en voor 30 euro zelfs een handpan en voor 40 euro zelfs een Chaya handpan.

  In die vier lessen zitten een aantal basis technieken die wel handig zijn om te kennen. Daarnaast leer ik al vrij snel hoe je jezelf kunt laten ontdekken. Het is namelijk ook een instrument dat emoties oproept als verwondering verstilling en betovering. Dat is heel persoonlijk en voor iedereen weer anders. In ongedwongen sfeer neem ik je mee op klank avontuur.

  Ik bied de vier lessen in cursus vorm aan. Later kun je nog extra lessen nemen mocht je daar behoefte aan hebben. Alles in overleg. Voor diegene die een niveau ver boven het gemiddelde heeft is er een 5e talent plus les. Die les zorgt voor extra verbreding en verdieping.

  Over de lesinhoud: les 1 basis vaardigheden / les 2 patroonmatig spelen in ritmische figuren en verdieping van de vaardigheden uit les 1 en kennis over het oer-ritme van mensen / les 3 laatste nodige muziek vaardigheden, "muziekstuk denken" en op zoek naar aansprekende melodieën, vrij spel / les 4 spelen en loslaten, improvisatie en grenzen verleggen.

  Voor 
les met twee personen geldt niet het tarief van 110 euro per cursus. De lessen duren langer [les duur ligt overigens nauwelijks vast, sfeer vind ik belangrijker] omdat je allebei toch moet uitproberen en oefenen. Koppels betalen 165 euro voor de cursus van vier lessen. [allemaal inclusief BTW]

  Twee lessen op een dag nemen met een pauze ertussen kan ook. Voor mensen die een heel eind moeten reizen is dat wel zo prettig. We nemen dan eerst even tijd om te landen. Kopje koffie, thee, sapje, iets lekkers erbij. Dan doen we de eerste les, pauzeren we een half uurtje en wandelen aan het eind van mijn straat langs het water het bruggetje over de rust in. Na de wandeling [om eerste indrukken te laten bezinken] doen we de tweede les.

  Virtuoos spelen kun je als beginner simpelweg niet. Maar indrukwekkend mooi klinken kun je wel. Dat is wat ik je ga leren.